26 december 2018 aanvang: 14:30
Voor dit concert stelde Daria een echt kerstprogramma samen, met aandacht voor twee aspecten van het feest. Aan de ene kant het religieus-kerkelijke - gerepresenteerd door Debussy’s La cathédrale engloutie en Franck's Prélude, fuga et variation, dat oorspronkelijk voor orgel geschreven werd - en aan de andere kant het feestelijke - de dansen in de muziek van Scarlatti en Händel.

De Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken debuteerde als soliste in 2007 met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waar ze nadien vaker mee optrad. Op uitnodiging van het Seoul Philharmonic Orchestra speelde ze in Zuid-Korea; tevens ging ze in op uitnodigingen van het Orchestre Philharmonique de Radio France, en het Noord- en het Zuid-Nederlands Orkest. In 2015 was ze enige tijd te gast bij het Los Angeles Chamber Orchestra.
Ze heeft gewerkt met dirigenten als Ton Koopman, Yannick Nézet-Séguin, Stefan Asbury, Christoph Pop-pen en Shi-Yeon Sung. Bovendien is Daria regelmatig te horen in het Concertgebouw te Amsterdam.
In 2012 kreeg Daria de volle aandacht van de klassieke muziekwe-reld met het project ‘Händel at the Piano’. Via video’s, concerten en gewaagde, alternatieve podia (in o.a. Brazilië) bereikte ze een groot pu-bliek met de tamelijk onbekende klaviermuziek van de componist. De enthousiaste ontvangst van haar project in binnen- en buitenland leidde tot de prestigieuze Amsterdamprijs, internationale concerten en een CD-opname bij Sony classical. Na Händel richtte Daria haar aandacht op Mozart. Sony bracht haar CD ‘Keys to Mozart’ uit die lovend ont-vangen werd. Haar spel drukt ‘de elegantie en speelsheid’ uit die Daria als de ‘toonaangevende’ elementen in Mozarts muziek ervaart. Haar laatste, zeer kunstzinnig verzorgde album (eveneens uitgebracht bij Sony) is gewijd aan de sonates van de raadselachtige componist Dome-nico Scarlatti, van wie behalve die sonates zo weinig muziek bekend is. De kritiek spreekt voor zichzelf: ‘Daria is alive to the gentler side of Scarlatti’s creations as well as their brilliance.’
Daria rondde haar studie af in Bloomington, Indiana, bij Menahem Pressler en Leonard Hokanson en aan het Conservatorium van Amster-dam bij Mila Baslawskaja en Naum Grubert. Ze won de eerste prijzen op het Prinses Christina Concours, het Steinway Concours en het con-cours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In 2005 kreeg ze de Concertgebouw Vriendenkransprijs 2005 en in 2006 de Dutch Clas-sical Talent Award. In 2008 kreeg zij die prijs opnieuw.

Aanvangstijd 14:30 uur. Entree € 15,00

Informatie en reserveringen: tel. 0487 53 1387 of mail: brediusstichting@hetnet.nl